Loading…

Openingstijden - van 10:00 tot 21:00

De LightSheer Diode Laser


De LightSheer Diodelaser is een geavanceerde nieuwe technologie ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De LightSheer behoort dan ook tot de beste ontharings-lasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. Zo is het de eerste laser die door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor ontharing is goedgekeurd.


Lightsheer Diodelaser van de Amerikaanse firma Lumenis. Deze ontharingslaser heeft zich reeds bewezen in Amerika, Canada en Japan en boekt nu ook binnen Europa grote successen. De firma Lumenis levert al meer dan 20 jaar laser-apparatuur aan ziekenhuizen en klinieken in binnen- en buitenland. Onderzoekers van de bekende Harvard Universiteit in de VS hebben de goede resultaten met deze laser in wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

Veilig & Huidvriendelijk


Om de huid extra te beschermen heeft de LightSheer een uniek koelsysteem en koelt de huid in de omgeving die wordt behandeld tot 4° celsius. De koelsysteem zorgt ervoor dat de warmte die bij de laserstraal vrijkomt direct wordt tegengegaan, waardoor het comfort tijdens de behandeling wordt verbeterd. Daardoor is de LightSheer ook geschikt voor de meest gevoelige huid. Door de koeling is de methode goed te verdragen, waardoor verdoving overbodig is. Gewoonlijk kunt u vrijwel direct na de behandeling uw normale bezigheden hervatten.

Hoe werkt de LightSheer ?


Om te begrijpen hoe de LightSheer werkt is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen. Haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, stofwisseling, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elke haar drie ontwikkelingsfasen :

1 Actieve groeifase of Anagene fase.

Tijdens deze fase bevat de haarwortel pigment of melanine.

2 Overgangsfase of Catagene fase

In deze periode van ongeveer 2 weken stopt het haar met groeien en bevat niet zoveel pigment meer.

3 Rustfase of Telogene fase.

Na een periode van ongeveer 6 weken zullen de haren in deze fase spontaan uitvallen en start er een nieuwe groeiproces.

De LightSheer produceert een krachtige, zeer geconcentreerde en zuivere laserstraal uit. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is, zonder schade aan te brengen aan de huid. De haren in de groeifase (1) zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haarzakjes van de haren in deze fase pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is dus het meest effectief bij haren in de actieve groeifase (1). Per laserstraal kunnen vele haarwortels tegelijkertijd worden behandeld. Helaas bevinden niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde groeifase, waardoor meerdere behandelingen, met tussenpozen van ± 4 tot 8 weken noodzakelijk zijn. Ongeveer 4 weken voor de behandeling van gezicht, oksels of bikinilijn en ± 8 weken voor benen, rug of buik. In deze periode vallen de haren spontaan uit en begint een nieuwe groeicyclus.

Hoe Waarom de LightSheer ?


In verschillende klinieken voor esthetische chirurgie wordt gebruik gemaakt van flitslampen voor ontharings-doeleinden. Deze apparaten zenden een mix van vele soorten licht uit. De LightSheer zendt op een zuivere golflengte van 800nm uit en kan door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar flitslampen en andere lasers moeten afhaken.
Tevens wijst de praktijk inmiddels uit dat het aantal behandelingen met de LightSheer gemiddeld 5 tot 7 is.
Kortom:

  • 1. Meest effectieve wijze van ontharing;
  • 2. Gering belasting voor de klant;
  • 3. Snel (gemiddeld 5 tot 7 behandelingen);
  • 4. Kosten effectief;
  • 5. Lange termijn werking;
  • 6. Veilig & huidvriendelijk;
  • 7. Wetenschappelijk bewezen;
  • 8. Constante kwaliteit van de laserbundel;
  • 9. Goedgekeurd door de FDA;
  • 10. Wereldwijd toegepast.