Loading…

Openingstijden - van 10:00 tot 21:00

Hoe werkt de LightSheer Diodelaser?


De laser produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal, die geobserveerd wordt door het pigment dat zich onderin het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van diep in de huid gelegen haarfollikels. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij, net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien. De unieke gekoelde kop van de Lightsheer Diodelaser helpt de huid nog eens extra te beschermen door te koelen tijdens het vrijkomen van de laser energie. Op dit moment is met deze laser 89% permanente ontharing mogelijk. Dit is hoogst haalbare ter wereld.

Is het mogelijk alle kleuren haren te verwijderen?


Het lasersysteem werkt in op het pigment van de haren, hierdoor kunnen alleen gepigmenteerde haren worden behandeld. In het algemeen geldt: hoe donkerder de haar hoe beter het effect

Is het mogelijk alle haren te verwijderen?


Haren groeien in drie fasen. Na een lange groeifase gaat het haarzakje, waar het haartje groeit, in rust. Pas na weken tot maanden groeit er weer een nieuwe haar. De laser werkt alleen op haren die in de groeifase zijn, wat betekent dat per behandeling slechts een deel van de haren effectief wordt behandeld. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien. Dit is een natuurlijk proces en deze haartjes zouden ook spontaan zijn gegroeid in een onbehandelde huid.

Worden alle haren tegelijkertijd verwijderd?


Voor de behandeling heeft u alle haren geschoren. Uw huid is dus glad. Na de behandeling kunnen nieuwe haren verschijnen. Dit zijn haren die zich tijdens de behandeling in de rustfase bevonden. De haren die zich in de actieve fase bevonden zijn door de laser vernietigd en vallen binnen twee weken uit.

Is de behandeling met de LightSheer pijnlijk?


Het is niet pijnloos. De behandeling wordt meestal goed verdragen, ook als er grote gebieden tegelijkertijd worden behandeld.

Zijn er bijwerkingen?


Na de behandeling is de behandelde huid iets rood en gezwollen. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot dagen. Er zijn verder geen blijvende bijwerkingen van de behandeling.

Werkt een laserbehandeling ook bij ontstoken haarzakjes?


Door verwijdering van de vaak ingegroeide haar, komt de huid weer geheel tot rust. Na verloop van tijd verdwijnen ook de rode vlekken en de daarbij behorende irritaties. De huid wordt vervolgens weer gaaf en zacht.

Kan ik ook worden behandeld als ik zwanger ben?


Bij zwangerschap is het beter geen laserbehandeling te ondergaan.

Kan ik zonnen gedurende de behandeling?


U mag niet zonnen vier weken vóór de behandeling tot vier weken na de (laatste) behandeling. Ook mag u in deze periode geen gebruik maken van de zonnebank!